Hilandar

28.09.2017

Hilandar

cenovnikHilandar, u starijim spisima i Hilendar (grč. Χιλανδαρίου) je srpski manastir koji se nalazi u severnom delu Svete gore Atonske (grč. Aγιoν Oρoς), države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Sveta gora je smeštena na Atosu (grč. Aτoς), trećem kraku poluostrva Halkidiki u severnoj Grčkoj, a manastir se nalazi na 2,5 kilometara od mora. Hilandar je u hijerarhiji Svete gore na četvrtom mestu po značaju. Posmatran spolja manastir ima izgled srednjovekovnog utvrđenja, s obzirom da je utvrđen bedemima koji su visoki i do 30 m. Spoljni zidovi su dugački 140 m i okružuju površinu koja je skoro 75 m široka. Manastir je ovako utvrđen s obzirom da je u prošlosti, kao i ostala utvrđena monaška naselja na Svetoj gori, morao da se brani od gusara. Neki smatraju Hilandar jednim od prvih univerziteta, u prethodničkoj formi, a konkretno prvim srpskim univerzitetom.

PROGRAM PUTOVANJA:

Četvrtak (28.09.2017.) Polazak iz Čačka ispred Roda centra u 22:00 časova. Noćna vožnja sa kraćim pauzama i usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti do Soluna.

Petak (29.09.2017.) Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Obilazak grada (Crkva Sv. Dimitrija, Bela kula, Rotonda, odlazak na Zejtinlik), slobodno vreme u Solunu. U popodnevnim satima nastavlja se putovanje do Uranopolisa, smeštaj u hotel. Noćenje.

Subota (30.09.2017.) Doručak. Odlazak do luke, slobodno vreme do ukrcavanja na brod. Vožnja brodom do luke Jovanjica gde nas čeka prevoz do manastira. Po dolasku u manastir sledi posluženje , upis u knjigu gostiju i smeštaj u sobe a zatim, u dogovoru sa monasima, obilazak manastira i manastirskog poseda (Kosturnica, vinarija, krst Cara Dušana, kula Kralja Milutina, stari manastir Sv.Vasilija koji se nalazi na samoj obali oko 2,8 km od Hilandara). Mogućnost kupovine suvenira u samom manastiru po prikladnim cenama. Učestvovanje u svim bogosluženjima, po želji. Večera i spavanje u manastiru.

Nedelja (01.10.2017.) Doručak , obilazak manastirske riznice i biblioteke. Oko 12:00 časova prevoz do Jovanjice, odakle se trajektom vraća do Uranopolisa. Nastavak puta za Srbiju.

Ponedeljak (02.10.2017.) U jutarnjim satima dolazak u Čačak.

CENA ARANŽMANA: 120 €

Aranžman plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke na dan plaćanja

Način plaćanja: 30% prilikom rezervacije a ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije 15 dana pre polaska

Aranžman obuhvata:

-prevoz turističkim autobusom (klima, DVD)

– 1 noćenje sa doručkom u hotelu u Uranopolisu

– 1 noćenje u manastiru (večera, doručak)

– međunarodno putno zdravstveno osiguranje

– pratilac grupe ispred agencije

– organizacione troškove

Aranžman ne obuhvata:

– Hilandarsku vizu i vožnja brodom

– 45 eura (plaćanje u inostranstvu)

– individualne troškove

Za realizaciju programa minimum 20 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).

Organizator putovanja TA „Matović“ – Čačak , licenca OTP 636/2010.godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA „Matović“.

Ad

Notes

© Copyright 2011 by Studio No.1 - matovic.rs Sva prava zadržana

giay nam depgiay luoi namgiay nam cong sogiay cao got nugiay the thao nu